potrzebyje porady w sprawie rezygnacji z pracy.

Kodeks pracy, ale i też porady w zakresie nawiązania stosunku pracy, urlopów, kar dyscyplinarnych, rozwiązania stosunku pracy itp.

Postprzez arzapominalski So, 8 sie 2009, 11:11

witam,

otoz, w obecnej firmie pracuje od czerwca 2007 a obecna, druga umowa, jest wazna do czerwca 2010. czekam na oferte pracy za granicami polski i nie wiem co zrobic zeby nie popelnic glupstwa. mam otrzymac telefon z powiadomieniem ze jest wolny etat ale bede musial zrezygnowac natychmiastowo z obecnego zajecia i wyjechac na nastepny dzien od wiadomosci. rozumiem ze bede musial zlozyc wypowiedzenie w trybie natychmiastowym bo tam podpisze kontrakt od razu. nie wiem jak to zrobic bo podpisujac umowe zobowiazalem sie do rezygancji z pracy z wypowiedzeniem dwutygodniowym. mam do wykorzystania jeszcze urlop 10 dni roboczych, mozna to jakos wykorzystac? bede bardzo wdzieczny za wszelkie porady, z gory dziekuje i pozdrawiam.
arzapominalski

Re: potrzebyje porady w sprawie rezygnacji z pracy.

Postprzez atmres1 Pn, 2 lis 2009, 21:32

Trzeba zobaczyć w umowie jaki okres wypowiedzenia przewiduje, urlop można wczesniej wykorzystać, czasami wystarczy sie dogadać z pracodawcą, lub złożyc wypowiedzenie i zgodnie z przewidzianym okresem Ja jestem laik wiecej na ten temat znajdziesz http://dzieckoimama.pl
atmres1

Powrót do Prawo pracy